Despre organizare și surplus

Încă de la mare am realizat că o mare problemă a casei și familiei mele este excesul de lucruri, utile și inutile. Peste tot erau doar haine împrăștiate că dacă ai suficiente ai tendința de a nu da importanța cuvenită hainelor o dată purtate, chiar dacă doar pentru jumătate de oră.
Sursa foto: Stylista.ro
Deși la capitolul haine și încălțăminte nu prea m-am aprovizionat au fost alții care să o facă în locul meu … al nostru … Și spre dezamăgirea lor tot aceleași n bucăți le utilizăm în 90% din timp spre disperarea celor care, grijulii, ne competează constant garderoba atât a noastră cât și a fetele.
În nenumărate rânduri le-am spus să nu mai cumpere haine pentru noi dar eu am zis eu am auzit. Așa că în prezent am ajuns la un exces de haine.
Asta a fost și motivul pentru care săptămâna trecută am intrat din plin în sortat, redus și aranjat haine 
… Și totuși azi m-am trezit cu un gând … că tot sunt prea multe, că mai trebuie să le reduc, că inclusiv excesul de lucruri poate fi cauza suprastimulării junioarei, că pentru mine cu cât sunt mai multe cu atât mi-e mai dificil să întrețin ordinea și curățenia.
De unele haine mi-e greu să mă despart pentru că îmi aduc aminte de ceva sau cineva drag, altele pur și simplu sunt haine bune pe care posibil le voi folosi în viitor, iar altele sunt haine care le pot folosi pe acasă … Problema e că nu le folosesc … Și e păcat să le țin în ideea că poate le voi folosi … Mai ales că ocupă spațiu, timp.
De ce timp? Pentru că folosite sau nu trebuiesc aranjate periodic, uneori chiar și spălate …
Așa că, gândind subiectiv, vreau să renunț la măcar jumătate din ele. Din restul vreau să fac așa încât să creez câteva garderobe din puține obiecte vestimentare pe principiul Capsule wardrobe.
Deși la fete nu voi renunța la așa multe haine și la ele am să sortez astfel încât să reduc cam cu un sfert.
În prezent cred că e foarte important acest pas pentru a putea degaja puțin spațiul și a-mi ușura munca în gospodărie.
Voi ce faceți cu hainele care nu le folosiți?
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Leave a Reply

Read previous post:
Jurnalul unei femei simple {5}

Jurnalul a fost adus în blogosfera românească de Corcodusa. Pentru astăzi … 16 August 2015 09:20 Afară… Se anunta o zi calda asa...

Close