Cum ne jucam saptamana asta?

Saptamana asta implinim 1 an si 10 luni impreuna!
Pentru ca va fi o saptamana cu zapada si frig activitatile se vor desfasura pe 2 planuri: sanius si in casa!

Pentru sanius nu va dau prea multe detalii pentru ca sunt sigura ca stiti despre ce e vorba.

Activitatile din casa vor cupinde 3 tipuri: implicarea puiului in activitatile gospodaresti ale mele, intr-o proportie de 60-70 % din activitati, activitati educative cca 20% si joaca si distractie cca 20% in aceasta ultima categorie il vom implica si pe tati in timpul lui liber.

Pentru activitati gospodaresti intentionez sa fac ordine in dresing si sa calc haine, sa le spal, sortez, intins, impaturat, adica in principiu tot ce tine de imbracaminte, aplicand indicatiile educatiei Montessori. Pentru ca inca exista  reactii negative la ideea de a o schimba si se soldeaza cu riposte, in timp ce vom face ordine in dresing am sa o imbrac/dezbrac, in joaca cu hainele noastre, care au inceput sa o atraga (ce copil  nu incearca rochia mamei sau pantofii tatalui?), iar cand voi calca va avea si ea de lucru, calcand cu calcatorul primit de la tusi, pe o masuta potrivita ca masura hainitele ei. Vom sorta pe culori si in functie daca hainele sunt ale lui mami sau ale lui tati sau ale lui N. (aceasta ultima sortare este pentru a o tine atrasa pentru ca deseori cand vede o haina intinsa sau pusa undeva ne si spune a cui e). La spalat nu prea vreau sa o implic pentru ca am implicat-o la spalatul de vase si ultima data a fost din poprie initiativa soldat cu jumatate de detergent pus in masina, masina fiind plina de vase curate … dar ce sa facem sunt copii.

Pentru ca imi plac ideile mamicilor care isi implica copiii la intins de haine si pt ca putin, cat are rabdare, incearca si ea, vom creea si spatiul potrivit pentru un copil de cca 80 cm inaltime si pentru prima data vom incerca sa folosim clame pentru haine.

O voi invata sa impature prosoapele si sa sortam pe model sosetele.

De la clamele de haine vom sari la un joc educativ, sortatul pe culori si vom face un joc similar celor gasite pe net, printre mamici.

Tot pe latura educativa, vom citi mai mult si vom canta si spune poezii, capitol la care stam putin cam rau! De asemenea vom exersa in continuare numaratul care pana in prezent a fost destul de aractiv pentru ea. Vreau sa o invat si mare-mic pentru ca deja o intereseaza destul de mult acest subiect si foloseste deseori aceasta clasificare, doar ca uneori gresit.

Restul activitatilor, celor de joc distractie vor cuprinde mingea, masinute, balon si cine stie ce altceva ne mai pica prin maini …

spor la joaca si voua

surse foto: Blogul Ralucai Caiet pentru casa mea  o mamica minunata, care de curand a inceput si homescooling si a mai creeat un blog unde continua activitatile interesante.

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Leave a Reply

Read previous post:
Provocarea de luni: Mai mult timp cu puiul meu!

Se zice ca mamica care sta acasa cu puiul ei tinde sa petreaca timpul ineficient cu puiul si sa nu...

Close