Cu sau fără program de activități e mai bine?

La începutul acestei luni s-au împlinit 4 ani de stat acasã, cu o mică pauză.
Viața de casnică îmi place într-o oarecare măsurã, dar are și mari dezavantaje. Unul din marile avantaje, în timp se transformă în marele dezavantaj. Flexibilitatea programului poate fi baza unui haos total în program. De multe ori încerc să fac o ordine în programul meu și implicit al fetelor, dar nu prea îmi iese. La mare dacă nu prea am avut multe de făcut și am avut ajutorul soțului am putut bine să avem un program. Pentru fete  avantajul a fost că puteau să își dea seama && urmează să facă. Așa că, în scurt timp Soarele nostru a avut program de somn, program de masă.
Pentru că pentru noi somnul a fost și a rămas o problemă, iar masa deseori se desfășoară în multe etape, așa am decis că e nevoie de un program.
Așa că, cu pixul pe hârtie, am așternut un program, de care sper să mă țin. Pentru a fi cât mai ușor de acceptat de fete am inclus și plimbări, ieșiri, joacă, dans, cântat, activități educative, dar și viață practică. Am să am momente cu fiecare din fete în parte, altele împreună, dar și toți 4 împreună. De asemenea zilnic vreau să petreacă un anumit timp doar cu tatăl lor, pentru a-și consolida relația.
De asemenea vreau să creez/păstrez unele deprinderi asociate unor momente specifice din zi:
După trezire: cântăm, tragem draperia, deschidem geamul, facem patul, apoi gimnastică; după care avem grijă de noi: schimbat, spălat, pieptănat.
După micul dejun din nou: ne spălăm, ne schimbăm , apoi mergem afară.
La revenirea în casă ne descălțăm, ne spălăm, ne schimbăm, apoi pregătim împreună masa. Pe cea mică o culc, cu cea mare fac o activitate educativă.
După prânz: ne spălăm, ne schimbăm în pijama, apoi ne punem să citim puțin, apoi la culcare.
După masa activitățile principale vor fi: mâncat, stat afară, jucat, duș, spălat dinți.
Vom citi poveste, ne vom aminti ce am făcut în cursul zilei, dar și vom planifica ziua următoare.
Cu asta vom incheia ziua și ne vom culca.
Voi ce program aveti?
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Leave a Reply

Read previous post:
M-am hotărât! Schimb medicul de familie

Tusea puternică a Luminuței nu doar m-a trezit, dar m-a făcut să meditez. Tușește tare în unele nopți ... A...

Close