Bucătărie: Planuri și idei

În ultima perioadă nu prea am gătit. Am încercat să gătesc mai rar pe mai mult timp, pentru a economisi timp … Însă așa cum mă așteptam nu doar că mâncarea de 1-2 zile nu prea a fost pe placut familiei așa că nici nu prea s-a mâncat dar am ajuns si să arunc mult mai multă mâncare decât când gătesc zilnic … Pare surprinzător, dar la noi în familie așa se întâmplă, când fac mâncare proaspătă trece imediat, dar mâncarea reîncălzită nu prea are succes … În fine probabil tot la a găti zilnic am să ajung.
În această săptămână am gătit următoarele feluri de mancare:
Supă de pui cu fidea / Mazăre cu usturoi, mărar și pătrunjel cu piept de pui
Supă de varză cu smântână / Lăști cu brânză
Supă de păstăi cu smântână / Cartofi pai cu chiftele.
De asemenea pentru ca e sezonul conservării pe iarnă am început cu: dulceață de vișine, zmeură și strugurași și sirop asortat, compot de vișine, coacăze roșie și neagră, păstăi, mazăre, mărar verde la congelator, castraveți în borcan și lista va continua în următoarea perioadă.
Voi continua să fac caș pe care să îl conserv pe iarnă probabil în saramură. Pâinea voi încerca să găsesc cea mai bună rețetă de pâine integrală pentru că am cumpărat saci mari de făină de grâu și secară, dar nu am reușit încă să fac o pâine fără frământare pe care să o putem manca.
Planurile mele pe următoarea perioadă sunt de a face feluri de mâncare transformabile, așa încât să gătesc parțial pe 2-3 zile. Mă voi folosi 90% de resursele deja existente și pe producția proprie. 
Aștept cu nerăbdare roșiile, ardeii pentru a ne bucura de salate delicioase de vară.
Mă opresc aici și promit să revin săptămâna viitoare cu meniul acestei luni.
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Leave a Reply

Read previous post:
Banii … niciodata suficienti

Oricati bani am avea niciodata nu sunt suficienti ... e un paradox greu de înțeles dar e o realitate. Sursa...

Close