Aripioare de pui cu mazare
Ingrediente:
Timp … nu mult dar tot trebuie
mazare
ardei
ceapa
faina
lapte
usturoi
(patrunjel)
aripioare de pui
ulei
sare
piper
boia
Cum am facut eu:
Dupa ce mazarea si aripile s-au fiert cu sare, pot fierbe si impreuna, le-am scurs si de aici a inceput pregatirea propriu zisa.
Aripile (pot fi si pulpe) unse cu putin ulei si condimentate le-am bagat la cuptor (optional pt a fi mai crocante si gustoase se pot unge si cu mustar si usturoi) pana se rumenesc la culoarea dorita, sau pt cei care se grabesc se pot praji cu putin ulei pe aragaz sau mai sanatos la gratar.
Mazarea cu foarte putina apa se pune pe foc la fiert si peste se adauga amestec de faina, boia, sare, usturoi pisat si se lasa la fiert cca 5 min. Pentru cei care nu vor sa foloseasca faina se poate inlocui cu un galbenus de ou. La sfarsit se adauga piper si optional patrunjel tocat.
Pofta buna!
Leave a Reply