1 an 9 luni 3 saptamani

Cu fiecare saptamana care trece puiul castiga zi de zi inca o calitate, inca o capacitate, o abilitate. Eu un copil foarte inteligent, foarte incapatanat, cu o personalitate puternica si dorinte clar definite.

In aceasta saptamana cea mai mare evolutie si schimbare am observat-o la somn, atat cel de zi, cat si cel de noapte. Saptamana asta dupa ce in ultima perioada ziua dormea o zi din doua, a dormit 6 din 7 zile si eu consider ca e o mare reusit si au fost zile in care nu a survenit nici o trezire peste zi dar de obicei una scurta in care un soptit de sssssssss a fost cam suficient. Pe langa asta ora somnului de zi s-a redus simtitor, de pe la 17 in medie la 14.15 (astazi) inca o mare schimbare si reusita, iar durata somnului s-a cam pastrat la o medie de 1.5-2 h, cu exceptia zilei de vineri cand a dormit 30 min si s-a trezit fresh.
La somnul de noaptea, schimbarea a aparut marti noapte cand prima data a dormit fara trezire de pe la 22.15 la 6-7 iar miercuri la fel. Joi vineri din nou treziri, dar maxim 2 (saptamana trecuta avea inca intre 3 si 10 treziri de alint la san), iar sambata noaptea din nou fara treziri, de data asta somn complet de la 22.30 la 7, cand ar mai fi dormit, dar un tati somnoros si obosit care se pregatea de servici a cam facut galagie.

O noua schimbare, fortata putin si de mine a fost faptul ca de 2 zile papa san doar cand o culc seara si ne dragalim si bucuram de ultimele zile de alaptare, si noaptea daca se trezeste si nu o pot linisti usor …

Ce sa mai zic … am inceput sa invingem nesomnul … numai bine sa se poata odihni si mami pe cand incepe serviciul.

Saptamana asta a avut loc si prima intalnire cu zapada de cand umbla singura. N. cand a vazut-o a zis MUTA-MUTA (adica multa), cand a atins-o ECE (adica rece), iar cand i-am dat un bulgare in manuta, nu numa ca l-a lasat repede sa cada dar mi-a si spus TEGE (adica sterge). Bine-nteles ca a inceput sa exploreze zona plina de zapada si a cazut gramada in gradina, in zapada … dar … asta-i iarna, nu?

Si in aceasta saptamana a mers de luni pana joi la bunica, cate 3-5 ore pe zi, pentru a se adapta ca mama incepe serviciul, a si dormit o data acolo, e drept ca in prezenta lui mami.

In seara in care tati a mers la servici si ea inca era treaza a inceput sa planga capleaca, ba mai mult s-a cerut in bratele lui, i-a tras de pe umar geanta jos si apoi l-a chemat in camera sa se joaca.

A mancat zic eu ceva mai bine saptamana asta, dar pentru ca niciodata nu am contorizat cat mananca atat pot sa apreciez ca mai bine decat de obicei, dar mai putin decat cei mai multi din copii. Cu toate astea e un copil foarte plin de energie, neastamparat, istet si dulce … sa nu o mai luam pe ocolite … e puiul meu de cioara, ca doar asa se zice ca fiecare cioara isi lauda puiul.

La capitolul imbracat am ma avut parte de o schimbare, usoara e drept, dar pentru nervii nostri intinsi la maxim la fiecare schimbat de scutec sau haine, o binecuvantare. Folosindu-ma de siretlicul despre care am scris aici imbracatul se soldeaza cu mai putin si mai scurt plans, asa ca a devenit mai placut, chiar daca inca mai e de lucru.

Ca si vocabular: oooooooooo sunt multe de zis cuvinte noi, pacat ca nu le notez de fiecare data.
SOSETE, BUZA (bluza), TOT-TOT, MUTA (multa), TELE (televizor), BALON, BANANA, HAI, CALDA, ECE (rece), TACA (geanta), MATEI, PALA (Paula), MASU (Marius), SEZI, CELE (cereale), SALE (sare), MOCA (Monica), ANCA, GATU, CHELA (crema), SPULE (spuma), MAI si multe altele.

De numarat daca chiar vrea stie ca dupa unu urmeaza doi, dupa 4 urmeaza 5 dupa 7 urmeaza opt, de repetat dupa noi repeta sau sare intentionat de la 1 la 9

De jucat pot sa ma joc mai bine cu ea, devine mai atenta la ce ii zic si colaboreaza tot mai bine, intr-o seara eu faceam turn de cuburi si i-am spus ca vreau sa fac poze si sa nu il rastoarne pana nu zic eu si m-a ascultat.

Am observat ca deja recunoaste si prin insistente sorteaza corect pe culori. Face din ce in ce mai usor si mai repede incastre, cubul magic in continuare ii place si il rezolva foarte rapid si usor.

Azi a fost la sanius, dupa mai bine de 1 an. Anul trecut experienta a fost una scurta si chiar neplacuta, s-a speriat ingrozitor, insa azi, cu greu am adus-o in casa, era de o bucurie totala.

Un lucru e sigur: CRESTE PUIUL MAMI!!!

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Leave a Reply

Read previous post:
“Pentru atatia bani nu merita sa ma trezesc dimineata!”

O parte din voi cititorii mei poate ati auzit aceasta vorba sau ati spus ceva similar ... Da, sunt de...

Close